11 november 2016 12:17 uur

EVENEMENTENLOCATIE SCHOUWBURG THEATER – EventBranche.nl volgde nauwlettend de indrukwekkende rebranding en zelf herpositionering van één van Nederlandse bekendste evenementenlocatie: Studio’s Aalsmeer. Nu enkele maanden na de ‘omslag’ nam EventBranche polshoogte. En het gaat goed. Niet alleen het aantal events, maar ook de kwaliteit groeide mee.

EventBranche.nl sprak met content marketeer Kris Smit van Studio’s Aalsmeer:

Hoe gaat het met Studio’s Aalsmeer na de rebranding en de flinke marketingstoot?
‘We zien een toename in aanvragen en merken dat de wijze waarop wij ons presenteren in de marketingcommunicatie uitingen aansluit bij de kwaliteit die tijdens evenementen geleverd wordt. Ook merken we dat het merk steeds meer wordt geleefd door de medewerkers. Het team denkt met de opdrachtgever mee over het behalen van doelstellingen en weet te inspireren. Het grootste compliment dat we nu ontvangen van onze opdrachtgever is dat, van marketinguiting tot productie, hoge kwaliteit geleverd wordt.’

Welke markt weet jullie nu te vinden en sluit de re-branding aan bij wat de markt wil?
‘Studio’s Aalsmeer wordt voornamelijk gevonden voor bedrijfsfeesten en zakelijke bijeenkomsten, waarin elementen van entertainment & showbizz terugkomen. Dit was één van onze doelstellingen en past perfect binnen ons DNA. Maar wij geloven ook dat elementen van entertainment passen binnen een congres. Voor alsnog is het aanspreken van de congresmarkt een uitdaging. Hier zullen we ons volgend jaar meer op focussen en nieuwe producten voor ontwikkelen.’

Wat zijn de plannen voor directe en verdere toekomst?
‘De re-branding is compleet met de live-gang van de nieuwe website begin 2017. In lijn met de nieuwe strategie richt de website zich voornamelijk op zakelijke bezoekers. Naast maatwerk presenteren we ook nieuwe onderscheidende concepten, waar het correspondenten-diner een voorbeeld van is. In samenwerking met onze in-house partner Badaboom hebben we een arrangement samengesteld, waarbij de CEO wordt getraind om een komische toespraak te houden voor personeel of relaties. Dit arrangement is geïnspireerd op het correspondenten-diner dat minister president Mark Rutte gaf eerder in 2016 en Comedy Central’s ‘Celebrity Stand-Up’. Daarover heel snel meer.’